Nuorille tarkoitettu, Vastuullinen kalastaja-teemalla järjestetty kalastusleiri oli kalastajien ja partiolaisten toteuttamana ensimmäinen laatuaan Parkanossa. Ideana oli järjestää leiri nuorille, jossa Parkanon Urheilukalastajat toteuttavat ohjelmat ja Kipinäpartiolaiset toteuttavat leiripaikan, ruokailut, majoittumiset ja huollon. Leirille osallistui 11 leiriläistä Tampere-Kemi-akselilta, 6 partiolaisten edustajaa sekä 6 kalastajien edustajaa.

 

kalaleiri1

 

Leiri alkoi perjantaina kokoontumisella Parkanon linja-autoasemalle, johon kokoonnuttiin yhteiskuljetusta varten. Paikalle saapuikin 11 nuorta kalastajaa, iältään 10-14 -vuotiaita poikia varusteineen. Sieltä suunnattiin kohti Valkeista, Kipinäpartion majaa, joka toimi leiripaikkana. Perillä oli varusteiden merkkausta, paikkoihin tutustumista sekä aloitettiin itse kalastus pienen varustekoulutuksen jälkeen. Samalla partion porukka valmisti iltapalaa sekä laittoi teltat käyttökuntoon. Illan aikana oli kalastusta, saalistakin saatiin :-), herkullisia hampurilaisia iltapalaksi sekä myöhään illalla majoittuminen puolijoukkuetelttaan.

 

kalaleiri2

 

kalaleiri4

 

Lauantaina aamulla herätyksen ja aamupalan jälkeen oli vuorossa päiväretki Teerilammelle, Seitsemisen kansallispuistoon, johon valmistauduttiin tavaroiden paakkaamisella. Teerilammelle siirryttiin yhteiskuljetuksena autoilla. Teerilammella oli osallistuminen Metsähallituksen Vapapäivään, jossa leiriläisemme saivat kalastaa tempausluonteisesti ilmaiseksi. Kalaakin sieltä nousi, 3 kirjolohta oli päivän saalis. Teerilammella syötiin makaronilaatikkoa, jonka kokkimme toimitti paikalle. Välipalaakin tarjottiin, sekä tietysti kesäpäivän vuoksi tärkeätä juotavaa. Iltapäivällä palattiin takaisin Valkeisille, jossa oli vuorossa nakkikeittoa päivällisen ominaisuudessa. Päivällisen jälkeen oli vuorossa saunomista, uimista sekä tietysti kalastusta. Niiden jälkeen kalankäsittelyn ammattilainen näytti leiriläisille kalan fileoinnin salat, koska tarkoituksena oli tietysti paistaa ja syödä päivällä saadut kalat. Niiden lisäksi yksi onnekas nappasi vielä komean, reilun 1300 grammaisen hauen Valkeisista. Näin saatiin paistella sekä kirjolohipaloja että haukipaloja, jotka iltapalan aikana syötiin kaikki. Muurikalla, kunnon rasvassa paistetut kalapalat olivat todella maukkaita. Kalojen lisäksi paistettiin lettuja Muurikalla, jotka myös tekivät erinomaisesti kauppansa. Kaiken kaikkiaan ilta meni todella nopeasti mukavan tekemisen ja hyvän iltapalan ansiosta ja oli taas aika siirtyä telttaan yöpymispuuhiin.

 

kalaleiri5

 

kalaleiri3

 

Sunnuntaina aamupalan jälkeen keräiltiin teltasta ja alueelta omat kamat kasaan sekä valmistauduttiin lähtemään yhteiskuljetuksella kohti Keskustaa ja Viinikanjokea. Viinikanjoella harrastettiin joki-/koskikalastusta hoidetussa ympäristössä, jossa on kirjolohta ja taimenta. Viinikanjoki onkin kalastajan paratiisi, hieno luontoympäristö, rikas kalajoki ja ihan keskustassa vieläpä. Kalastuksen lomassa oli lounasta tarjolla Leijonapuistossa, jossa kanakastike ja riisi evästi leiriläisiä. Kaikki kiva päättyy kuitenkin aikanaan ja puoli neljän maissa iltapäivällä oli todettava, että leiri alkaa olla ohitse. Kalastajat palkitsivat neljä leiriläistä kalastusaiheissa palkinnoilla osallistumisesta, aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta kalastusta kohtaan. Loppusanojen yhteydessä yksi leiriläinen mainitsi, että koska pääsee uudestaa kalastusleirille, johon todettiin, että mahdollisesti ensi vuonna olisi samanlainen leiri tiedossa, nähtäväksi jää ;) !

 

Leirin kalasaaliit, ainakin: PE ahvenia, LA 3 kirjolohta, 1 hauki, ahvenia, SU 1 kirjolohi