Loading...
 

Puu Vihrea

Liity Kipinäpartion jäseneksi

Lippukunnnassa on toimintaa kaiken ikäisille. Lapsille ja nuorille on varsinaista ikäkausitoimintaa. Kokoontuvat ryhmät näet Toiminta-sivulta.

Aikuisille on monenlaisia tehtäviä. Aikuisten rooli kaiken toiminnnan mahdollistajana ja tukijana on myös erittäin tärkeää. Lue lisää alta.

Lisää Kipinäpartion toiminnasta voit lukea "Kipa - Uuuden partiolaisen kotiin vihkosta". Uusimman vihkon löydät vasemman laidan Lippukuntainfosta.


Ilmoittautumispäivä

2021 ilmoittautumispäivä on ma 23.8.2021.

Vuosittain elokuun puolenvälin tienoilla lippukuntamme järjestää Ilmoittautumispäivän. Tällöin uudet sekä vanhat partiolaiset kokoontuvat kololle ilmoittautumaan mukaan toimintaamme. Ilmoittautumispäivä ja syksy on se aika, jolloin partiossa alkaa uusi toimintavuosi ja perinteisesti aloitetaan partiotaival.

Tammikuu on uusi elokuu, eli tammikuussa, kun joulutauon jälkeen viikkotoimintamme käynnistyy jälleen, on toinen mahdollisuus aloittaa partio.

Kaikki uudet mukaan ilmoittautuvat sijoitetaan jonoon, josta otamme uusia jäseniä ilmoittautumisjärjestyksessä.  Otamme uusia jäseniä sitä mukaan, kun saamme järjestettyä riittävät johtajavoimat pyörittämään ryhmiä ja takaamaan näin laadukkaan ja turvallisen partiotoiminnan.

Mikäli et päässyt/pääse ilmoittautumispäivään

Ole yhteydessä ensin lippukunnanjohtajaan.

Tämän jälkeen voit ilmoittautua mukaan täyttämällä jäsenhakemuksen (alla olevasta linkistä). Hakemukset menevät samaan jonoon kuin Ilmoittautumispäivänäkin ilmoittautuneiden hakemukset.

Jäsenhakemuksen aluksi huoltaja/aikuinen jäsenhakija täyttää omat tietonsa ja tämän jälkeen huoltaja pääseen lisäämään itselleen huollettavia.Huoltaja / Aikuinen saa omien tietojen tallentamisen jälkeen sähköpostitse tunnukset ja ohjeet rekisteröitymiseen, jota tarvitaan sähköpoisten palvelujen käyttöön jatkossa. Sikuisen oma jäsenhakemus tehdään jäsenhakemus-painikkeella. Alaikäisten kohdalla huoltaja siirtyy perheosioon, jossa ensin lisätään huollettavan tiedot - lisää huollettava-toiminnolla ja tämän jälkeen tee jäsenhakemus-painikkeella lähtee jäsenhakemus.Muista täyttää jäsenhakemukseen lapsen kohdalle vain lapsen omat yhteystiedot ja erikseen huoltajalle tämän omat yhteystiedot (huoltajan sähköpostiosoite on välttämätön)! Lapsen tietoihin ei milloinkaan tule kirjoittaa huoltajan puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, jos niitä ei ole, ne voi jättää tyhjäksi. 

Ohjeet ilmoittautumiseen ja asiointpalveluun löydät sivuston vasemman laidan ippukuntainfosta "Opas asiointipalveluun". Lue opas kokonaisuudessaan läpi ja ilmoittaudu vasta sitten.

Olemme yhteydessä kahden viikon kuluessa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Jokaiselle ilmoitetaan erikseen pääsystä lippukunnan toimintaan ja jos mukaan mahtuu, kerromme myös mihin ryhmään johon pääsee mukaan.

Kuksa-jäsenrekisteri ja toimintajärjestelmä sekä tämän rinnalla toimiva asiointipalvelu-käyttöliittymä ovat Suomen Partiolaisten ylläpitämiä järjestelmiä, joita käyttävät Suomen partiolaiset, partiopiirit ja lippukunnat.

Jäsenhakemus

Lisätietoja saat lippukunnanjohtajalta.


 

 

Tiedostoa ei löydy.

 


 

 

Kipinäpartio tarvitsee AIKUISIA, tule mukaan!

Kipinäpartio on noin 70 hengen lippukunta, jonka viikkotoiminnassa on mukana noin 40 alaikäistä, lasta ja nuorta. Meillä oli viime toimintakaudella neljä viikoittain kokoontuvaa ryhmää. Uusien mukaan tulevien lasten ja nuorten lukumäärä on ollut viime vuosina ollut kasvussa.

Vastaavaa kasvua ei ole ollut partiota mahdollistavien aikuisten joukossa. Niinpä uudet, partioon ilmoittautuvat laitetaan jonoon. Tästä jonosta otamme ilmoittautumisjärjestyksessä uusia jäseniä partioon, sitä mukaan kun saamme järjestettyä riittävät johtajavoimat pyörittämään ryhmiä ja takaamaan näin laadukkaan partiotoiminnan.

Tarvitsemme uusia johtajia ja apujohtajia sekä uusiin että vanhoihin ryhmiin. Aiempaa partiotaustaa et tarvitse, sillä koulutusta ja tukea on tarjolla, ja apua tarvitaan usein hyvin yksinkertaisiin tehtäviin: kun 14 ekaluokkalaista nikkaroi, olisi tarpeen olla enemmän kuin yksi aikuinen auttamassa.

Lisäksi tarvitsemme aikuisten tukea erityisesti varainhankintaan. Monipuolisen ja elämyksellisen partiotoiminnan mahdollistaminen pelkästään taustayhteisöjen tukien varassa ei ole mahdollista. Omaa varainhankintaa on tehtävä merkittävästi. Aktiivisten, koulutettujen johtajiemme, osaamista pyrimme käyttämään ensisijaisesti ryhmien johtamisessa ja nuorten partiolaisten tukemisessa kasvussa. Varainhankinta kuitenkin vie paljon johtajiemme aikaa.

Vapaaehtoiseksi Partioon!

Sanonta ”kerran partiolainen –aina partiolainen” ei tarkoita koko iän kestävää johtajuutta, vaan paremminkin partiossa opittujen tietojen ja taitojen käyttämistä jokapäiväisessä elämässä. Voit tulla tutustumaan toimintaan ja olla mukana vain vaikka vuoden tai ehkä useamman. Partiolaisuus muodostuu kuitenkin monille sydämenasiaksi, omaksi jutuksi, jonka ajatus kantaa läpi elämän, vaikkei toiminnassa aina olisikaan mukana. Ikään kuin emme koskaan sisimmässämme haluaisi jäädä partiolaisuudesta eläkkeelle.

Monenlaiset pienet ja isommat pestit kaipaavat tekijöitä ja puuhaa löytyy niin äideille kuin isillekin, nuoremmille ja vanhemmille. Partiossa teemme vapaaehtoistyötä erityisesti lasten ja nuorten hyväksi, mutta niin paljon se antaa meille itsellemmekin. Tule, näe, koe ja katso olisiko tässä sinulle uusi mukava harrastus tai kenties elämäntapa. Tai tiedätkö jonkun muun joka kaipaisi nuotion loimua ja voisi olla kanssamme tukemassa ja mahdollistamassa lasten ja nuorten partiotaivalta.

Myös aikuinen voi harrastaa partiota monella tavalla

Aikuiset voivat olla avuksi monenlaisissa pesteissä. Olisitko innostunut ryhtymään ryhmän apujohtajaksi tai auttamaan kertaluontoisesti kokouksissa? Pääsisitkö joskus avuksi leirille? Tulisitko paistamaan makkaraa joulunavaukseen tai keittämään kahvia messukahvioon. Keväällä meille saapunee jälleen kuormalavoittain pesuaineita, jotka pitää lajitella myyntierittäin. Kaikki apu on meille tärkeää!

Olisitko kiinnostunut aikuisten omasta partiotoiminnasta? Mikäli kiinnostusta aikuisten ihan oman ryhmän perustamiseen löytyy riittävästi, lippukunta voi sellaisen laitta pystyyn. Kaikki aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan!

Lisätietoja saat lapsesi ryhmän johtajalta tai lippukunnanjohtajalta.


Sivua viimeksi muutettu Keskiviikkona 25. Elokuuta, 2021 20:28:21 EEST