Loading...
 

Kuva0


Kuva1

Kuva2

Kuva3

Kuva4

Kuva5

Kuva6

Kipinäpartio on Parkanossa toimiva partiolippukunta. Tutustu partioon!
 

‣ VARAINHANKINTA

Kipinäpartion toiminta järjestetään vapaaehtoisvoimin. Lippukunnassamme on paljon erilaisia, isompia ja pienempiä tehtäviä, kuten talkoita ja varainhankintaa, joihin osallistumalla voit olla avuksi meille. Lue lisää näistä Liity partioon! -sivulta.

Lippukuntamme pyrkii pitämään partion harrastamisen Parkanossa mahdollisen edullisena. Toiminnan järjestäminen ei ole kuitenkaan ilmaista. Voit tukea lippukuntaamme taloudellisesti joko ryhtymällä partiolaiseksi, lippukunnan kannatusjäseneksi tai Partion Ystävät -vuosilahjoittajaksi. Lue näistä mahdollisuuksista lisää Tue lippukuntaa -sivulta.

AJANKOHTAISTA

 

Suurleiri Kajo

Kajo2022 Logo Primary Kajo2022

Ilmoittautuminen Kajolle on nyt päättynyt. Aikuiset voivat vielä ilmoittautua 15.5. asti päiväleiriläisinä.

Ajankohtiaisita Kajo-uutisista voit lukea Kajon nettisivuilta ja kajon FB-sivuilta ja tietysti Instagramista. Ja ahkerimmat neulovat itselleen Kajon kaarrokeneuleen.

https://kajo2022.fi/


13.-15.5. Kevätretki Erävalkeaan

IMG 20200919 192014

Sudenpentujen retki alkaa lauantaina aamupäivällä ja muiden retki jo perjantai-iltana. Kaikkien retki päättyy sunnuntaina iltapäivällä. 

Image Kipa Retkikirje Kevätretki 2022

Retkimaksut pe-su 20eur ja la-su 15 eur. Retkimaksut löytyvät sähköposteista tai asiointipalvelussa.

Lisäinfoa seuraa myöhemmin.

Lippukunta pidättää oikeuden muuttaa suunnittelmaa tai perua retken. 


Kevään toimintaa

Perinteistä viikkotoimintaa ei johtajapulan vuoksi pystytä järjestämään kevätkaudella.  
Toiminta järjestetään 2krt/kk lauantaisin kaikille ikäkausille muutaman tunnin ajan. 

Kokoontumispäivät ovat:

Helmikuu: 5.2. & 19.2.
Maaliskuu: 12.3 & 26.3.
Huhtikuu: 9.4. & 23.4
Toukokuu: 7.5. sekä 13.-15.5. retkiviikonloppu.

Lähempänä kutakin ajankohtaa ilmoitetaan kellonajat, kokoontumispaikat ja varusteet. 

Kokoontumisissa tulee olemaan saatavilla olevat vaihtuvat johtajat ja lisäksi tarvitsemme lähes aina jonkun määrän huoltajia järjestelyihin ja mahdollisiin kuljetuksiin.

Lippukunta pidättää oikeuden muuttaa suunnitelmaa tai perua kokoontumisia. Seuraamme mm aktiivisesti tautitilannetta ja vallitsevia rajoituksia.


Akuutti johtajapula kurittaa toimintaa

Tautitilanteen lisäksi lippukuntamme partiotoimintaa kurittaa akuutti ja laaja johtajapula. Viime kevään jälkeen meidän ihana nuori johtajajoukkomme on nyt kaikkineen lähtenyt muualle opiskelujen perässä ja varusmiespalvelukseen. Meillä ei ole tällä hetkellä yhdellekään ryhmällä vakituista tai edes osa-aikaista johtajaa.  Toivomme toki kovasti, että saisimme huoltajista, isovanhemmista, sisaruksista tai muista aikuisista apua ryhmänjohtajatehtäviin. Jos olet itse kiinnostunut johtajatehtävistä, tai tiedät jonkin muun, ota rohkeasti yhteyttä Taruun ([email protected], 040 587 5695)


Partioharrastuksen voi aloittaa milloin vain

Liity Partioon 2021 Merkki 04 Merkillinen Harrastus

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Partiotoiminta kannustaa kehittymiseen omana itsenään ja osana ryhmää. Partiossa opitaan ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista, erilaisia taitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä vastuunottamista. Partio on kaikille avoin, maailmanlaajuinen harrastus. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta.

Syksyn toiminta käynnistyy elo-syyskuun taitteessa, ja paras aika aloittaa harrastus on juuri nyt.

Aikuisia tarvitaan mukaan.

Partiotoimintaa tehdään täysin vapaaehtoisvoimin, joten myös merkityksellistä vapaaehtoistyötä etsiville aikuisille tämä hetki on mitä parhain liittyä mukaan.

LIITY 2021 Aikuisille 1

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa ja myös aikuiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Tarjoamme koulutusta, joten aiempaa partiokokemusta ei tarvita. Partiota harrastamalla pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, liikkumaan luonnossa ja saat hyvää vastapainoa työelämälle. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle. Tule kokemaan ja oppimaan uutta – jokaista tarvitaan!

Voit olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan tai tule mukaan ilmoittautumispäivään.


Turvallisuus Korona-aikana

Partiossa noudatetaan koulusta tuttuja ohjeita

  • Toistaiseksi koloillat pidetään kokonaan ulkona.
  • Koloilloissa, kun ollaan sisällä kololle tullessaan ja sieltä poistuessa käytetään maskia. Mikäli oma maski on jäänyt kotiin, ryhmänjohtajalta saa kertakäyttöisen maskin.  Maski-ohje ei koske Skorpionit-ryhmäläisiä, vain heidän johtajiaan.
  • Koloilloissa jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygienista ja sisälle mentäessä pestään kädet.
  • Koloilloissa ollaan paljon ulkona. Pukeutumisessa tulee varautua siihen, ettei tule kylmä tai ei kastu.
  • Partiossa ja ulkona ennen ja jälkeen partion tulee noudattaa turvaetäisyyksiä.
  • Partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä.

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. 
Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.


Toimintaan osallistuminen ja estymisestä ilmoittaminen

Korona-ajan partiotoiminta

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja lähes normaalisti ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.

Isompia valtakunnallisia tai piiritasoisia tapahtumia ei tällä hetkellä järjestä. Näin ollen ryhmien ja lippukunnan retkiä tai osallistumisia tapahtumiin paikkakunnan ulkopuolelle ei tällä hetkellä järjestetä.

Toimintaan osallistutaan vain terveenä

Muistutetaan kaikkia, että partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä. 

Poisjäämisestä ilmoittaminen

Partiossa toteutetaan partio ohjelmaa. Edistymisen ja ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että partiolainen osallistuu aktiivisesti ja säännöllisesti kokoontumisiin ja tapahtumiin.
Mikäli lapsi ei pääse koloiltaan, tulee huoltajan informoida asiasta ryhmän johtajalle. Tarpojat ja Samoajat huolehtivat ilmoituksesta itse. Poisjäämisen ilmoittamisohje on voimassa myös korona-ajan ulkopuolella.
On suositeltavaa ilmoittaa poisjäämisestä viimeistään kokoontumista edellisenä päivänä klo 18 mennessä ja äkillisissä sairastumisissa yms. tapauksissa hyvissä ajoin ennen kokoontumista.


Partiorekisteri Kuksa ja asiointipalvelu

Suomen Partiolaiset on avannut uuden asiointipalvelun jäsenille ja huoltajille helpottamaan arkea. Kyseessä on uusi käyttöliittymä kuksaan, jossa voi hoitaa omia ja perheen jäsenasioita, sekä ilmoittautumisia. Suomen partiolaiset on lähettänyt huoltajille asiasta kirjeen 13.8. ja julkaissut jotain käyttöohjeita tämän jälkeen. Asiointipalvelua on kuitenkin päivitetään ja korjattu päivittäin tämän jälkeen ja palvelu on ollut ajoittain pois käytöstä.

Kipinäpartio julkaisee käyttöohjeistusta, kunhan palvelun toiminnot ovat kunnossa. Vielä ei siis kannata olla huolissaan, jos ei ole käyttänyt palvelua tai siellä näkyy hieman kummallisia juttuja.  

Kipinäpartion asiointipalvelun ohjeen löydet etusivun lippukuntainfosta.


Partiotoiminta on monimuotoista, partiolainen on ikäkautensa mukaisesti mukana.

Partio on monipuolista toimintaa, jossa tapahtuu niin kaupungissa kuin metsässä. Kaikki ikäkaudet osallistuvat kaikenlaiseen toimintaan. Vain hallinnolliset asiat ja koulutus kuuluvat toimintaan vasta samoajasta alkaen. Huoltajan rooli on alaikäisten partiolaisten oman panoksen lisäksi talkoissa, varainhankinnassa ja retkien tukitoimissa, sekä kuljetuksissa. Partiotoiminnasta tarkemmin voit lukea Uuden partiolaisen kotiin 2019 vihkosta, joka on ladattavissa tämän sivun vasammasta laidasta kohdasta lippukuntainfo.

Olisitko sinä aikuinen valmis astumaan omalle partiopolullesi, omaan seikkailuun. Tulisitko kaveriksi vetämään ryhmää, lähtisitkö johtajakoulutukseen, lähtisitkö mukaan retkelle, tulisitko auttamaan talkoissa tai leirin ruoanlaitossa. Voisitko olla hyvän harrastuksen mahdollistaja? Tai tunnetko jonkun nuoren tai aikuisen (yläikärajaa ei ole), joka voisi olla etsimämme henkilö. Kysy lisää, ota yhteyttä Mauriin tai Taruun.


Erävalkeassa tapahtuu

Sauna on remontissa, mutta käytettävissä. Remontti jatkuu keväällä 2021. Rannassa on nyt tilapäinen vedenottolaituri.

Jos vasara, maalipensseli, saha, lapio, harja tai akkuväännin pysyy kädessäsi edes auttavasti, olet etsimämme henkilö. Tai jos ei vielä pysy, tule harjoittelemaan. Ilmoittautumislinkit löydät tapahtuman kohdalta. 

TAPAHTUMAT

 

 


Kajo

Lisätietoja tulossa.


 

 

Yhteistyössä

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Suomen Partiolaiset

Lounais-Suomen Partiopiiri Suomen Partiolaiset ​


 

 
Parkanon kaupunki Parkanon seurakunta

Parkanon kaupunki

 
Parkanon seurakunta

 
Oma Säästöpankki Parkanon Säästöpankkisäätiö

Oma Säästöpankki Oyj
Parkanon Säästöpankkisäätiö

Sivua viimeksi muutettu Keskiviikkona 11. Toukokuuta, 2022 19:42:24 EEST