Loading...
 

Kuva0

Kuva1


Kuva2

Kuva3

Kuva4

Kuva5

Kuva6

 
Kipinäpartio on Parkanossa toimiva partiolippukunta. Tutustu partioon!
 
 

▶ TUE LIPPUKUNTAAMME.

 

▼ VARAINHANKINTA

Tällä hetkellä ei aktiviivisia varainhankintakampanjoita.Mutta vaikka vasta kesä siintää silmissä, pian on jo adventtikalenterien aika.

 

▼ AJANKOHTAISTA

Syksyn viikkotoiminta käynnistyy 2.9. alkaen

Alkavien ryhmien tiedot löytyvät Toiminta-sivulta. Mahdollisista muutoksista ja muista ryhmien omista tapahtumista, kuten retkistä, ryhmänjohtajat ilmoittavat erikseen.

Tänä syksynä emme valitettavasti pysty käynnistämään lainkaan sudenpentulaumaa. Sudenpentuikäisiä ilmoittautui mukaan noin kymmenen lasta, mutta emme ole saaneet järjestettyä ryhmälle johtajia. Pyrimme kuitenkin käynnistämään sudenpentutoiminnan vuodenvaihteen jälkeen esimerkiksi kerran kuussa järjestettävien toimintapäivien muodossa. Tästä tiedotetaan erikseen.

Aikuisena partioseikkailuun & mahdollistamaan partiotoimintaa

Olisitko sinä aikuinen valmis astumaan omalle partiopolullesi, omaan seikkailuun. Tulisitko kaveriksi vetämään ryhmää, lähtisitkö johtajakoulutukseen, lähtisitkö mukaan retkelle, tulisitko auttamaan talkoissa tai leirin ruoanlaitossa. Voisitko olla hyvän harrastuksen mahdollistaja?
Tai tunnetko jonkun nuoren tai aikuisen (yläikärajaa ei ole), joka voisi olla etsimämme henkilö.
Kysy lisää, ota yhteyttä Mauriin tai Taruun.


Partsika 2019

Partsika 2019 Kansi Lippukuntalehti Partsikan tämän vuoden numero on ilmestynyt. Lehdestä löytyy jälleen juttuja ja kuvia lippukunnan toiminnasta nyt päättyvältä toimintakaudelta. Lehteä on ollut jaossa kololla paraatiharjoituksissa 30.4. ja paraatiretkellä 5.5. Loput lehdet toimitetaan postitse kaikkiin jäsentalouksiin sekä kannatusjäsenille viikolla 23.

Partsikaa voit lukea myös sähköisesti:

Image Partsika 2019


Erävalkeassa tapahtuu kesällä - Huvila ja Huussi Kipan malliin

Huvila ja Huussi - kipan tyyliin on pyörähtänyt käyntiin.

  • Vanha varasto-puuliiteri on remontoitu kesän aikana kokonaan varasto-käyttöön. 
  • Uusi kanoottiteli on valmistunut saunan taakse.
  • Saunan kunnostus on pyörähtänyt käyntiin. Sauna ei ole käytössä.

Tulossa myöhemmin

Vessajonot on tarkoitus puolittaa rakentamalla toinen puucee, jonka kylkeen tulee pisuaari. Tämä projekti tulee siirtymään ensi vuodelle tekijäpulan vuoksi.

Rantaan on myös tulossa uusi laituri, ajankohta vielä avoin. Rannassa on nyt tilapäinen vedenottolaituri.

Jos vasara, maalipensseli, saha, lapio, harja tai akkuväännin pysyy kädessäsi edes auttavasti, olet etsimämme henkilö. Tai jos ei vielä pysy, tule harjoittelemaan. Ilmoittautumislinkit löydät tapahtuman kohdalta. 

 

▼ TAPAHTUMAT

vko 38 Seikkailijaryhmät harjoittelevat suunnistusta

Kokoontuminen Viinikan purudan lähtöpaikalla normaalian kokoontumisaikoina eli Haukka maanantaina klo 17 ja MursuMarsu keskiviikkona 17. Kokoontuminen kestää klo 18 asti.


Erävalkean saunatalkoot

Erävalkeassa varaston kunnostus on lähes valmis ja varasto käyttöönotettu. Saunan kunnostus on pyörähtänyt käyntiin. Purkutyöt on saatu hyvään malliin ja nyt alkaa perustan kohennus. Työtä kuitenkin riittää vielä todella paljon ennen kuin seuraavat löylyt saunassa otetaan.
Olisi tärkeää, että jokaisesta partioperheestä voitaisiin olla mukana ainakin osassa syksyn talkoista. Tekemistä on niin aikuisille kuin ikäkausipartiolaisille. Saunatyömaan ohella talkoissa tehdään normaaleja puu- ja siivoustöitä.

Saunaa nostetaan ylöspäin oikeaan korkeuteen ja korjataan/uusitaan perustuskivet ja tulisijojen pohjat sekä tehdään uusia lattioita. Kovin paljon etukäteen ei voida kertoa, mitä töitä on kulloinkin vuorossa, kaikki riippuu edeltävän kerran osallistujajoukosta, säästä ja vanhan rakennuksen kanssa voi aina tulla yllätyksiä vastaan. Tehtävät eivät vaadi mitään erityistä ammattitaitoa, opastamme kyllä. 

Ylle säänmukaiset vaatteet, jotka eivät maali- ja likatahroista pahastu. ja työhanskat sekä talkoomieltä. Myös oma vasara ja sorkkarauta ovat hyviä aikuisten varusteita.

Seuraavat talkoopäivät

La 7.9. klo 10-15

Ilmoittaudu viimeistään 5.9. Ohjelmassa lapiohommaa, puutöitä, siivoustöitä ja vähän nikkarointia

La 14.9. klo 10-15

ilmoittaudu viimeistään 12.9, Jatketaan siitä mihin viikko sitten jäätiin.

La 21.9. klo 10-15 

Jatketaan saunalla hieman kaivuutöitä ja aloitetaan perustan tekeminen. Muualla tehdään puutöitä sekä ympäristön raivausta. Työhanskat tarvitaan tälläkin kertaa, sekä nuorison mukaan oksasakset.

Ilmoittaudu Nappula

Ilmoittaudu viimeistään torstaina 19.9.

Syysleirin jälkeen jatkamme talkoita, tällä hetkellä alustavat talkoopäivät ovat la 12.10. ja la 26.10.
Viimeinen ilmoittautumispäivä lauantain talkoisiin on aina edeltävä torstai. 


27.-28.9. Seikkailijoiden laavuretki

Haukka ja Murskumarsu lähtee opettelemaan laavuretkeilyn saloja Seitsemiseen. Ilmoittaudu viimeistään 24.9. oheisesta linkistä. Lisätietoja retkestä huoltajille lähetetyssä retkikirjeessä.

Ilmoittaudu Nappula


4.-6.10. Lippukunnan Syysleiri, Erävalkea

Milloin ja kenelle?

  • Samoajien ja aikuisten leiri alkaa perjantaina alkuillasta kololta.
  • Seikkailijoiden retki alkaa lauantaina iltapäivällä kololta.
  • Kaikkien leiri päättyy sunnuntaina iltapäivällä.  
  • Viime kevään vanhat OmenaPanda-sudarit voivat ilmoittautua mukaan lauantaiksi. Sudenpentujen päivä alkaa samaan aikaan seikkailijoiden kanssa kololta ja päättyy ennen pimeää Erävalkeassa.

Huoltajat avustavat

Retkipaikalle Erävalkeaan ja pois matkataan kimppakyydein huoltajien ja johtajien autoilla. Huoltajia tarvitaan huoltotehtäviin, ennen tai jälkeen retken tai sen aikana (valitaan ilmoittautumisessa). Huoltajien aputehtävät vahvistetaan  jälki-ilmoittautumisen päätyttyä.

Ilmoittautuminen ja retkimaksu

Ilmoittautumisaika on 9.9-19.9. Ilmoittautuminen on sitova ja sen voi perua vain sairastumisen vuoksi tai muusta erityisen painavasta syystä. 

Ilmoittaudu Nappula

Retkimaksut ovat pe-su 24€, la-su 17€, la 5€ (alennus alkaen perheen 3. maksavasta). Retkimaksuista lähetetään laskut partiolaisille / alle 18 vuotiaiden osalta heidän huoltajilleen. Leirimaksu eräpäivä on 29.9. Jälki-ilmoittautuminen on avoinna 20.9.-26.9., Jälki-ilmoittautuneiden retkimaksut 29€/22€/10€.

Retkikirje

Leirikirje ilmestyy viikolla 39., josta löytyy tarkemmat tiedot varusteista ja aikataulusta.


ROK-kurssi 9.-11.8. ja 22-23.11. 

ROK-kurssi kuuluu ensimmäisen samoajavuoden ohjelmaan, eli Kilpikonna osallistuu. Koulutus toteutetaan yhdessä alueemme lippukuntien kanssa. Ilmoittautuminen 2-osalle avautuu myöhemmin.


Explo Logo

18.-20.10. SamoajaEXPLO, Riihimäki

Ainoastaan samoajille tarkoitettu tapahtuma.

Explo.fi

 

Yhteistyössä

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Suomen Partiolaiset

Lounais-Suomen Partiopiiri Suomen Partiolaiset ​

 
 
Parkanon kaupunki Parkanon seurakunta

 
 
Oma Säästöpankki Parkanon Säästöpankkisäätiö
   

Sivua viimeksi muutettu Sunnuntai 15. Syyskuuta, 2019 11:35:31 EEST