Loading...
 

Kuva0


Kuva1

Kuva2

Kuva3

Kuva4

Kuva5

Kuva6

 
Kipinäpartio on Parkanossa toimiva partiolippukunta. Tutustu partioon!
 
 

‣ TUE LIPPUKUNTAAMME

‣ VARAINHANKINTA

Tällä hetkellä ei ajankohtaisia varainhankintakampanjoita.


 

AJANKOHTAISTA

 

Piirileiri Otava -

kipinäpartio ei järjestä leirimatkaa kesällä 2021

Piirileiri Otava siirrettiin covid19 pandemian vuoksi kesäkuulle 2021. Kipinäpartion täysi-ikäisille johtajille ajankohta on huono mm. osalla on työesteistä ja valtaosa Susista on astumassa ensi kesänä varusmies-palvelukseen. Näin ollen meillä ei ole osoittaa johtajaresurssia leirille. Kipinäpartio ei siis järjestä Otavalle leirimatkaa.

Vuonna 2022 on Finnjamboree, joten suurleirille päästään osallistumaan kuitenkin jo seuraavana vuonna.

Otava-yhdyshenkilö Mauri


Viikkotoiminta käynnityy keskiviikkona 20.1.

Johtajisto on kokoontui sunnuntai-iltana suunnittelemaan toimintaa. 

Ryhmien toiminta käynnistyy syksystä tuttuina aikoina

  • Seikkailija-joukkue Mursumarsu Keskiviikkoisin klo 17-18, ke 20.1. alkaen
  • Skorpionit sudenpennut ja uudet seikkailijat torstaisin klo 17-18, to 21.1. alkaen
  • Seikkailija-vartio Haukat maanantaisin klo 17-18, ma 25.1. alkaen
  • Ilves-tarpoja-vartio maanantaisin klo 18:30-19:30, ma 25.1. alkaen.
  • Susi-Vaeltajavartio tiistaisin klo 18-19, Sudet sopivat keskenään milloin aloittavat.

Partiossa noudatetaan koulusta tuttuja ohjeita

  • Koloilloissa, kololle tullessaan ja sieltä poistuessa käytetään maskia. Mikäli oma maski on jäänyt kotiin, ryhmänjohtajalta saa kertakäyttöisen maskin.  Maski-ohje ei koske Skorpionit-ryhmäläisiä, vain heidän johtajiaan.
  • Koloilloissa jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygienista ja sisälle mentäessä pestään kädet.
  • Koloilloissa ollaan paljon ulkona. Pukeutumisessa tulee varautua siihen, ettei tule kylmä tai ei kastu.
  • Partiossa ja ulkona ennen ja jälkeen partion tulee noudattaa turvaetäisyyksiä.
  • Partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä.

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. 
Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.


Toimintaan osallistuminen ja estymisestä ilmoittaminen

Korona-ajan partiotoiminta

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja lähes normaalisti ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.

Isompia valtakunnallisia tai piiritasoisia tapahtumia ei tällä hetkellä järjestä. Näin ollen ryhmien ja lippukunnan retkiä tai osallistumisia tapahtumiin paikkakunnan ulkopuolelle ei tällä hetkellä järjestetä.

Toimintaan osallistutaan vain terveenä

Muistutetaan kaikkia, että partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä. 

Poisjäämisestä ilmoittaminen

Partiossa toteutetaan partio ohjelmaa. Edistymisen ja ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että partiolainen osallistuu aktiivisesti ja säännöllisesti kokoontumisiin ja tapahtumiin.
Mikäli lapsi ei pääse koloiltaan, tulee huoltajan informoida asiasta ryhmän johtajalle. Tarpojat ja Samoajat huolehtivat ilmoituksesta itse. Poisjäämisen ilmoittamisohje on voimassa myös korona-ajan ulkopuolella.
On suositeltavaa ilmoittaa poisjäämisestä viimeistään kokoontumista edellisenä päivänä klo 18 mennessä ja äkillisissä sairastumisissa yms. tapauksissa hyvissä ajoin ennen kokoontumista.


Partiorekisteri Kuksa ja asiointipalvelu

Suomen Partiolaiset on avannut uuden asiointipalvelun jäsenille ja huoltajille helpottamaan arkea. Kyseessä on uusi käyttöliittymä kuksaan, jossa voi hoitaa omia ja perheen jäsenasioita, sekä ilmoittautumisia. Suomen partiolaiset on lähettänyt huoltajille asiasta kirjeen 13.8. ja julkaissut jotain käyttöohjeita tämän jälkeen. Asiointipalvelua on kuitenkin päivitetään ja korjattu päivittäin tämän jälkeen ja palvelu on ollut ajoittain pois käytöstä.

Kipinäpartio julkaisee käyttöohjeistusta, kunhan palvelun toiminnot ovat kunnossa. Vielä ei siis kannata olla huolissaan, jos ei ole käyttänyt palvelua tai siellä näkyy hieman kummallisia juttuja.  

Kipinäpartion asiointipalvelun ohjeen löydet etusivun lippukuntainfosta.


Partiotoiminta on monimuotoista, partiolainen on ikäkautensa mukaisesti mukana.

Partio on monipuolista toimintaa, jossa tapahtuu niin kaupungissa kuin metsässä. Kaikki ikäkaudet osallistuvat kaikenlaiseen toimintaan. Vain hallinnolliset asiat ja koulutus kuuluvat toimintaan vasta samoajasta alkaen. Huoltajan rooli on alaikäisten partiolaisten oman panoksen lisäksi talkoissa, varainhankinnassa ja retkien tukitoimissa, sekä kuljetuksissa. Partiotoiminnasta tarkemmin voit lukea Uuden partiolaisen kotiin 2019 vihkosta, joka on ladattavissa tämän sivun vasammasta laidasta kohdasta lippukuntainfo.

Olisitko sinä aikuinen valmis astumaan omalle partiopolullesi, omaan seikkailuun. Tulisitko kaveriksi vetämään ryhmää, lähtisitkö johtajakoulutukseen, lähtisitkö mukaan retkelle, tulisitko auttamaan talkoissa tai leirin ruoanlaitossa. Voisitko olla hyvän harrastuksen mahdollistaja? Tai tunnetko jonkun nuoren tai aikuisen (yläikärajaa ei ole), joka voisi olla etsimämme henkilö. Kysy lisää, ota yhteyttä Mauriin tai Taruun.


Erävalkeassa tapahtuu

Sauna on remontissa, eikä ole käytössä. Sauna saadaan käyttöön syysleirille, remontti kuitenkin jatkuu syksyn aikana. Rantaan on myös tulossa uusi laituri, ajankohta vielä avoin. Rannassa on nyt tilapäinen vedenottolaituri.

Jos vasara, maalipensseli, saha, lapio, harja tai akkuväännin pysyy kädessäsi edes auttavasti, olet etsimämme henkilö. Tai jos ei vielä pysy, tule harjoittelemaan. Ilmoittautumislinkit löydät tapahtuman kohdalta. 

TAPAHTUMAT

 

Erävalkean talkoot 

Erävalkean saunalla jouduttiin loppusyksyn talkoot jättämään epidemiatilanteen vuoksi pitämättä. Kun tilanne sallii, talkoilemme taas.

Nikkarointia on tiedossa: saunan pukuhuoneen jalkalistat ja penkki, saunan oven uudelleenasennus ja ikkunoiden ja ovien listoitukset. Lisäksi saunalle  asennetaan uusi pata. Ulkona tehdään kuistia. Muualla ympäristössä on myös talkootöitä. Kaikenikäisille on tekemistä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään edeltävänä torstaina

ilmoittautumislinkki avautuu tähän myöhemmin 


Otava - siirtyy vuodelle 2021

Lounais-Suomen Partiopiirin hallitus on 24.4.leiritoimikunnan esityksestä päättänyt, että Otava-leiri siirtyy järjestettäväksi 10.–17.6.2021. Paikka pysyy samana, eli leiri järjestetään Maisaaressa.

Lippukuntamme kartoitamme tällä hetkellä käytettävissä olevia johtajaresursseja ensi kesän leirimatkalle. Tiedotamme tämän jälkeen millä ehdoin osallistumisia voidaan vahvistaa / uusia ilmoittautumisia on mahdollista tehdä ja annamme ohjeet. Toistaiseksi ilmoittautumisten vahvistamista ei ole suotavaa tehdä.

Ilmoittautumisaika on auki 1.12.2020 asti ja tähän asti kaikilla on aikaa tehdä ilmoittautumisia / perua ilmoittautuminen maksutta.

Leiri on tarkoitus järjestää mahdollisuuksien mukaan täysin vuoden 2020 suunnitelmien mukaisesti, samalla ohjelmalla ja suurimmaksi osaksi samojen tekijöiden voimin.

www.piirileiriotava.fi   Otava Facebookissa   

Image Otava2020 KiPa Info 1

Image Otava2020 Ilmoittautumisohje 1

 

Yhteistyössä

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Suomen Partiolaiset

Lounais-Suomen Partiopiiri Suomen Partiolaiset ​


 

 
Parkanon kaupunki Parkanon seurakunta

Parkanon kaupunki

 
Parkanon seurakunta

 
Oma Säästöpankki Parkanon Säästöpankkisäätiö

Oma Säästöpankki Oyj
Parkanon Säästöpankkisäätiö

Page last modified on Sundayna 17. of Januaryta, 2021 23:14:45 EET