Loading...
 

Kuva0


Kuva1

Kuva2

Kuva3

Kuva4

Kuva5

Kuva6

 
Kipinäpartio on Parkanossa toimiva partiolippukunta. Tutustu partioon!
 
 

‣ TUE LIPPUKUNTAAMME

‣ VARAINHANKINTA

Adventtikalenterit

Adventtikalenteri2020 Partiolaisten adventtikalenteri on ilahduttanut suomalaisia jo yli 70-vuotta. Myynti on alkanut 15.10. ja jatkuu Kipinäpartiolla marraskuun loppupuolelle saakka. Adventtikalenterit ovat partiolaisille merkittävä varainhankintakeino ja tuki varustehankitoihin, retkiin ja toimintaan. Ostamalla partiolaisten adventtikalenterin tuet paikallisia lapsia ja nuoria. Myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan ja suurimman osan saavat paikalliset lippukunnat. Kalenterin myyntihinta on 10 eur.

Image Kalenteri Info 2020

Mistä voin ostaa adventtikalenterin

Partiolaisten ovelta-ovelle myynti on päättymässä ja myynti kaupalla on ohi.

Kalenterin voit tilata 5.12. asti verkkokaupasta suoraan kotiisi postitettuna. Kanlenterin hintaan lisätään postikulut. Kalenterin voit tilata myös lahjaksi. Ostamalla tuet partiotoimintaa. Voit halutessasi valita partiolippukunnan, jolle myyntituotto osoitetaan. Kipinäpartiolle tukesi osoitat ja kalenterin voit tilata osoitteesta https://www.adventtikalenteri.fi/osta/lippukunta/kipinapartio-ry/

KiPa Adventtikalenterien tilitykset ja palautukset

Kalenteritilitykset ja myymättömien kalenterien palautus tapahtuvat seuraavasti. Kalenterien ja tilitysten vastaanotto on kololla

Tiistaina 24.11. ja torstaina 26.11. klo 18-18:30

Jos ei ole mahdollista päästä palauttamaan kalentereita ko aikoina, ota yhteys kalenterikettu Emiliaan. 

Myynnin voi tilittää myös suoraan kipinäpartion tilille FI57 4473 1020 0868 21 
Viestiin teksti adventtikalenterit. Kpl-määrä ja myyjän nimi.

Kalenterikettu
Emilia Piilola
0442759345
emilia.piilola at partio.fi


 

AJANKOHTAISTA

 

Piirileiri Otava -

kipinäpartio ei järjestä leirimatkaa kesällä 2021

Piirileiri Otava siirrettiin covid19 pandemian vuoksi kesäkuulle 2021. Kipinäpartion täysi-ikäisille johtajille ajankohta on huono mm. osalla on työesteistä ja valtaosa Susista on astumassa ensi kesänä varusmies-palvelukseen. Näin ollen meillä ei ole osoittaa johtajaresurssia leirille. Kipinäpartio ei siis järjestä Otavalle leirimatkaa.

Vuonna 2022 on Finnjamboree, joten suurleirille päästään osallistumaan kuitenkin jo seuraavana vuonna.

Miten osallistumisen perutaan 

  • Vahvistamattomalle Otava-ilmoittautumiselle ei tarvitse tehdä mitään, vahvistamattomat ilmoittautu-miset poistetaan järjestäjän toimesta.
  • Jos ilmoittautuminen oli jo ehditty vahvistaa, sen peruminen tapahtuu  asiointipalvelussa 31.11. mennessä.

Otava-yhdyshenkilö Mauri
 


Parkanon huonontuneen koronatilanteen vuoksi.

Viikkotoiminta on tauolla 29.11. asti

Tässä tilanteessa pyrimme osaltamme välttämään tarpeettomia sosiaalisia kontakteja.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja informoimme jatkosta viikon 48 aikaan.
 


Toimintaan osallistuminen ja estymisestä ilmoittaminen

Korona-ajan partiotoiminta

Lippukunnassa seuraamme Suomen Partiolaisten ja Partiopiirimme Lounais-Suomen partiolaisten ohjeistuksia sekä viranomaisten antamia ohjeistuksia Korona-ajan toimintaan. Toistaiseksi järjestämme paikallisesti viikoittaisia koloiltoja lähes normaalisti ja mahdollisuuksien mukaan myös muuta toimintaa.

Isompia valtakunnallisia tai piiritasoisia tapahtumia ei tällä hetkellä järjestä. Näin ollen ryhmien ja lippukunnan retkiä tai osallistumisia tapahtumiin paikkakunnan ulkopuolelle ei tällä hetkellä järjestetä.

Toimintaan osallistutaan vain terveenä

Muistutetaan kaikkia, että partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä. 

Poisjäämisestä ilmoittaminen

Partiossa toteutetaan partio ohjelmaa. Edistymisen ja ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että partiolainen osallistuu aktiivisesti ja säännöllisesti kokoontumisiin ja tapahtumiin.
Mikäli lapsi ei pääse koloiltaan, tulee huoltajan informoida asiasta ryhmän johtajalle. Tarpojat ja Samoajat huolehtivat ilmoituksesta itse. Poisjäämisen ilmoittamisohje on voimassa myös korona-ajan ulkopuolella.
On suositeltavaa ilmoittaa poisjäämisestä viimeistään kokoontumista edellisenä päivänä klo 18 mennessä ja äkillisissä sairastumisissa yms. tapauksissa hyvissä ajoin ennen kokoontumista.


Partiorekisteri Kuksa ja asiointipalvelu

Suomen Partiolaiset on avannut uuden asiointipalvelun jäsenille ja huoltajille helpottamaan arkea. Kyseessä on uusi käyttöliittymä kuksaan, jossa voi hoitaa omia ja perheen jäsenasioita, sekä ilmoittautumisia. Suomen partiolaiset on lähettänyt huoltajille asiasta kirjeen 13.8. ja julkaissut jotain käyttöohjeita tämän jälkeen. Asiointipalvelua on kuitenkin päivitetään ja korjattu päivittäin tämän jälkeen ja palvelu on ollut ajoittain pois käytöstä.

Kipinäpartio julkaisee käyttöohjeistusta, kunhan palvelun toiminnot ovat kunnossa. Vielä ei siis kannata olla huolissaan, jos ei ole käyttänyt palvelua tai siellä näkyy hieman kummallisia juttuja.  

Kipinäpartion asiointipalvelun ohjeen löydet etusivun lippukuntainfosta.


Partiotoiminta jatkuu  taas

Viikkotoiminta starttaa viikolla 38 

Syksyn 2020 ryhmät ja kokoontumisajat on päivitetty toiminta-sivulla.

Minkä ikäisenä pääsee mukaan, aikuisiakin tarvitaan

Partioon voi tulla lähes minkä ikäisenä tahansa. Nuorimmat kipinäpartiolaiset ovat 1-luokalla koulussa. Lasten ja nuorten lisäksi tarvitsemme mukaan myös aikuisia mahdollistamaan toimintaa, kannattaa rohkeasti tulla mukaan – aiempaa kokemusta ei tarvita. 

Milloin toiminta alkaa, pääsevätkö kaikki mukaan

Tänä syksynä kussakin kerralla kokoontuvassa ryhmässä voi olla vain rajoitettu määrä osallistujia. Pyrimme mahdollistamaan mahdollisimman monen osallistumisen viikoittaiseen toimintaan ja järjestämään mahdollisuuksien mukaan retkiä. Ilmoittautumisvaiheessa ei vielä ole varmuutta, voidaanko kaikissa ikäkausissa järjestää toimintaa ja millaiseksi syksyn toiminta muodostuu.

Suomen partiolaiset ohjeistaa lippukuntia epidemiatilanteen aikaisesta partiotoiminnasta ja lisäksi lippukunnat seuraavat viranomaisten ohjeistuksia.


Partiotoiminta on monimuotoista, partiolainen on ikäkautensa mukaisesti mukana.

Partio on monipuolista toimintaa, jossa tapahtuu niin kaupungissa kuin metsässä. Kaikki ikäkaudet osallistuvat kaikenlaiseen toimintaan. Vain hallinnolliset asiat ja koulutus kuuluvat toimintaan vasta samoajasta alkaen. Huoltajan rooli on alaikäisten partiolaisten oman panoksen lisäksi talkoissa, varainhankinnassa ja retkien tukitoimissa, sekä kuljetuksissa. Partiotoiminnasta tarkemmin voit lukea Uuden partiolaisen kotiin 2019 vihkosta, joka on ladattavissa tämän sivun vasammasta laidasta kohdasta lippukuntainfo.

Olisitko sinä aikuinen valmis astumaan omalle partiopolullesi, omaan seikkailuun. Tulisitko kaveriksi vetämään ryhmää, lähtisitkö johtajakoulutukseen, lähtisitkö mukaan retkelle, tulisitko auttamaan talkoissa tai leirin ruoanlaitossa. Voisitko olla hyvän harrastuksen mahdollistaja? Tai tunnetko jonkun nuoren tai aikuisen (yläikärajaa ei ole), joka voisi olla etsimämme henkilö. Kysy lisää, ota yhteyttä Mauriin tai Taruun.


Erävalkeassa tapahtuu

Sauna on remontissa, eikä ole käytössä. Sauna saadaan käyttöön syysleirille, remontti kuitenkin jatkuu syksyn aikana. Rantaan on myös tulossa uusi laituri, ajankohta vielä avoin. Rannassa on nyt tilapäinen vedenottolaituri.

Jos vasara, maalipensseli, saha, lapio, harja tai akkuväännin pysyy kädessäsi edes auttavasti, olet etsimämme henkilö. Tai jos ei vielä pysy, tule harjoittelemaan. Ilmoittautumislinkit löydät tapahtuman kohdalta. 

TAPAHTUMAT

 

Erävalkean talkoot marraskuun lopulla

Erävalkean saunalla saatiin syysleirillä kiukaaseen kivet ja tehtyä lisäpesut ja päästiin jo saunomaan. 

Saunan sisäpuolen viimeistelyä tehdään marraskuun loppupuolella. Nikkarointia on tiedossa: saunan pukuhuoneen jalkalistat ja penkki, saunan oven uudelleenasennus ja ikkunoiden ja ovien listoitukset. Lisäksi saunalle  asennetaan uusi pata. Muualla ympäristössä on myös talkootöitä. Kaikenikäisille on tekemistä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään edeltävänä torstaina

ilmoittautumislinkki avautuu tähän myöhemmin 


Otava - siirtyy vuodelle 2021

Lounais-Suomen Partiopiirin hallitus on 24.4.leiritoimikunnan esityksestä päättänyt, että Otava-leiri siirtyy järjestettäväksi 10.–17.6.2021. Paikka pysyy samana, eli leiri järjestetään Maisaaressa.

Lippukuntamme kartoitamme tällä hetkellä käytettävissä olevia johtajaresursseja ensi kesän leirimatkalle. Tiedotamme tämän jälkeen millä ehdoin osallistumisia voidaan vahvistaa / uusia ilmoittautumisia on mahdollista tehdä ja annamme ohjeet. Toistaiseksi ilmoittautumisten vahvistamista ei ole suotavaa tehdä.

Ilmoittautumisaika on auki 1.12.2020 asti ja tähän asti kaikilla on aikaa tehdä ilmoittautumisia / perua ilmoittautuminen maksutta.

Leiri on tarkoitus järjestää mahdollisuuksien mukaan täysin vuoden 2020 suunnitelmien mukaisesti, samalla ohjelmalla ja suurimmaksi osaksi samojen tekijöiden voimin.

www.piirileiriotava.fi   Otava Facebookissa   

Image Otava2020 KiPa Info 1

Image Otava2020 Ilmoittautumisohje 1

 

Yhteistyössä

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Suomen Partiolaiset

Lounais-Suomen Partiopiiri Suomen Partiolaiset ​


 

 
Parkanon kaupunki Parkanon seurakunta

Parkanon kaupunki

 
Parkanon seurakunta

 
Oma Säästöpankki Parkanon Säästöpankkisäätiö

Oma Säästöpankki Oyj
Parkanon Säästöpankkisäätiö

Page last modified on Sundayna 22. of Novemberta, 2020 20:29:35 EET