Loading...
 

Kuva0

Kuva1


Kuva2

Kuva3

Kuva4

Kuva5

Kuva6

 
Kipinäpartio on Parkanossa toimiva partiolippukunta. Tutustu partioon!
 
 

‣ TUE LIPPUKUNTAAMME

 

‣ VARAINHANKINTA

 

AJANKOHTAISTA

 

Partiorekisteri Kuksa ja asiointipalvelu

Suomen Partiolaiset on avannut uuden asiointipalvelun jäsenille ja huoltajille helpottamaan arkea. Kyseessä on uusi käyttöliittymä kuksaan, jossa voi hoitaa omia ja perheen jäsenasioita, sekä ilmoittautumisia. Suomen partiolaiset on lähettänyt huoltajille asiasta kirjeen 13.8. ja julkaissut jotain käyttöohjeita tämän jälkeen. Asiointipalvelua on kuitenkin päivitetään ja korjattu päivittäin tämän jälkeen ja palvelu on ollut ajoittain pois käytöstä.
Kipinäpartio julkaisee käyttöohjeistusta, kunhan palvelun toiminnot ovat kunnossa. Vielä ei siis kannata olla huolissaan, jos ei ole käyttänyt palvelua tai siellä näkyy hieman kummallisia juttuja.  

Kipinäpartion asiointipalvelun ohjeen löydet etusivun lippukuntainfosta.


Partiotoiminta jatkuu  taas

Viikkotoiminta starttaa viikolla 38 

Syksyn 2020 ryhmät ja kokoontumisajat on päivitetty toiminta-sivulla.

Minkä ikäisenä pääsee mukaan, aikuisiakin tarvitaan

Partioon voi tulla lähes minkä ikäisenä tahansa. Nuorimmat kipinäpartiolaiset ovat 1-luokalla koulussa. Lasten ja nuorten lisäksi tarvitsemme mukaan myös aikuisia mahdollistamaan toimintaa, kannattaa rohkeasti tulla mukaan – aiempaa kokemusta ei tarvita. 

Milloin toiminta alkaa, pääsevätkö kaikki mukaan

Kun saamme selville partiotoimintaan mukaan haluavat lapset, nuoret ja aikuiset, muodostamme ryhmiä johtajakapasiteetin mukaan.  Ilmoitamme kokoontuvista ryhmistä nettisivuillamme ja sähköpostitse huoltajille. Viikkotoiminta on tarkoitus aloittaa syyskuussa. 

Tänä syksynä kussakin kerralla kokoontuvassa ryhmässä voi olla vain rajoitettu määrä osallistujia. Pyrimme mahdollistamaan mahdollisimman monen osallistumisen viikoittaiseen toimintaan ja järjestämään mahdollisuuksien mukaan retkiä. Ilmoittautumisvaiheessa ei vielä ole varmuutta, voidaanko kaikissa ikäkausissa järjestää toimintaa ja millaiseksi syksyn toiminta muodostuu.

Suomen partiolaiset ohjeistaa lippukuntia epidemiatilanteen aikaisesta partiotoiminnasta ja lisäksi lippukunnat seuraavat viranomaisten ohjeistuksia.


Partiotoiminta on monimuotoista, partiolainen on ikäkautensa mukaisesti mukana.

Partio on monipuolista toimintaa, jossa tapahtuu niin kaupungissa kuin metsässä. Kaikki ikäkaudet osallistuvat kaikenlaiseen toimintaan. Vain hallinnolliset asiat ja koulutus kuuluvat toimintaan vasta samoajasta alkaen. Huoltajan rooli on alaikäisten partiolaisten oman panoksen lisäksi talkoissa, varainhankinnassa ja retkien tukitoimissa, sekä kuljetuksissa. Partiotoiminnasta tarkemmin voit lukea Uuden partiolaisen kotiin 2019 vihkosta, joka on ladattavissa tämän sivun vasammasta laidasta kohdasta lippukuntainfo.

Olisitko sinä aikuinen valmis astumaan omalle partiopolullesi, omaan seikkailuun. Tulisitko kaveriksi vetämään ryhmää, lähtisitkö johtajakoulutukseen, lähtisitkö mukaan retkelle, tulisitko auttamaan talkoissa tai leirin ruoanlaitossa. Voisitko olla hyvän harrastuksen mahdollistaja? Tai tunnetko jonkun nuoren tai aikuisen (yläikärajaa ei ole), joka voisi olla etsimämme henkilö. Kysy lisää, ota yhteyttä Mauriin tai Taruun.


Erävalkeassa tapahtuu

Sauna on remontissa, eikä ole käytössä. Saunaremontti jatkuu syksyn aikana. Rantaan on myös tulossa uusi laituri, ajankohta vielä avoin. Rannassa on nyt tilapäinen vedenottolaituri.

Jos vasara, maalipensseli, saha, lapio, harja tai akkuväännin pysyy kädessäsi edes auttavasti, olet etsimämme henkilö. Tai jos ei vielä pysy, tule harjoittelemaan. Ilmoittautumislinkit löydät tapahtuman kohdalta. 

 

TAPAHTUMAT

 

Erävalkean talkoot lauantaina 12.9. klo 10 alkaen

Erävalkean saunalla jatketaan kunnostustöitä sekä tehdään ympäristön ja majan siivoustöitä sekä puutöitä. 2 talkoot on jo pidetty, mutta vielä on paljon tehtävää. Viime lauantaina sadekelistä huolimatta paikalla oli kiva pieni joukko partiolaisia ja 3 huoltajaa. Saunan perustusten korotukset saatiin tehtyä, kiukaan pedin korotustöitä aloitettua ja myös liiterin halkopinoja täytettiin.

Talkoissa tarvitaan partiolaisia ja huoltajia

Ensi lauantaiksi näyttäisi olevan tulossa parempi sää ja toivottavasti ennuste pitää. Toivomme, että moni perhe ilmoittautuu ja suuntaa kulkunsa lauantaina talkoisiin. Näin meillä on vielä mahdollisuudet saada sauna syysleirille käyttöön ja muutenkin paikat asialliseen leirikuntoon. Siivous ja huoltotöitä ja tehtävä useassakin eri kohdassa ja osa tehtävistä on oikein sopivia nuoremmillekin partiolaisille.

Mitä tapahtuu tulevana lauantaina - kaikekokoisille on tekemistä

Saunalla: Kiukaan perustuksen korotusta varten valumuotti, raudoitus ja valu. Saunan lattian pieni korjaus. Pukuhuoneen lattian runko, laudoitus ja pintakäsittely. Perustustolppien korotuksen rappaukset. Kiuaskivien pesu ja valumuottien purku. Tilapäisen porrastason tekeminen polttopuuksi. 
Muualla: uuden polttopuukuorman purkaminen ja siirto kottareilla liiteriin, vuosisiivoukset mökissä, ruokailukatoksella ja puucessa. Pisuaaripisteen korjaus ja pihan siivousta. 
Niin ja tietysti välillä syödään lounasta ja juodaan kaffet.

Ilmoittaudu Nappula

Ilmoittautuminen on avoinna 17.9. asti.

Seuraavat talkoot

Lauantaisin  26.9. klo 10-15, tarvittaessa pidämme lisätalkoita

Jokaisesta partioperheestä odotetaan osallistujia - niin partiolaisia kuin huoltajia vähintään yksiin syyskuun taloisiin. Tehtävät eivät vaadi erityistä ammattitaitoa, opastamme kyllä. 


2.-4.10. Syysleiri Erävalkeassa

Tarpojien, Samoajien ja Aikuisten leiri alkaa perjantaina klo 17 kololta. Seikkailijoiden ja sudenpentujen retki alkaa lauantaina klo 9 kololta.  Sudenpentujen leiripäivä päättyy lauantaina iltanuotion jälkeen n. klo 19 Erävalkeassa. Seikkailijoiden ja tarpojien retki päättyy sunnuntaina klo 14:00 Erävalkeassa/14:30 kololla. Samoajien ja aikuisten retki päättyy n. 15.30 kololla.

Huoltajat avustavat kuljetuksissa ja huoltotehtävissä

Retkipaikalle ja pois partiolaiset varusteineen ja lippukunnan retkivarusteet kuljetetaan kimppakyydein huoltajien ja johtajien autoilla. Huoltajia tarvitaan lisäksi huoltotehtäviin lauantaina kauppaan ja päivällisen valmistukseen (valitaan ilmoittautumisessa). Huoltajien aputehtävät sekä kuljettajat vahvistetaan vko 40 alkuun mennessä.


Ilmoittautuminen avoinna 24.9. asti

Ilmoittaudu Nappula

 

 

Ilmoittautuminen on sitova ja sen voi perua vain sairastumisen vuoksi tai muusta erityisen painavasta syystä. Sairaana tai oireisena leirille ei tule osallistua.

Retkimaksut

Retkimaksut ovat pe-su 20€, la-su 15€, la 7€ (alennus alkaen perheen 3. maksavasta). Leirin jälkeen leirimaksuista lähetetään laskut partiolaisille / alle 18 vuotiaiden osalta heidän huoltajilleen. Leirimaksu eräpäivä on 21.10.

Retkikirje ilmestyy viikolla 38 Kirjeestä löytyvät tarkemmat tiedot retkestä ja varusteista.


Otava - siirtyy vuodelle 2021

Lounais-Suomen Partiopiirin hallitus on 24.4.leiritoimikunnan esityksestä päättänyt, että Otava-leiri siirtyy järjestettäväksi 10.–17.6.2021. Paikka pysyy samana, eli leiri järjestetään Maisaaressa.

Suomen Partiolaiset on 23.4.2020 tiedottanut, että tulevana kesänä ei järjestetä suuria partioleirejä vallitsevan pandemiatilanteen takia. Päätös perustuu 22.4.2020 tehtyyn Valtioneuvoston linjaukseen, jonka mukaan yli 500 hengen tapahtumia ei suositella järjestettäväksi 31.7 asti.  Asiasta on lähetetty osallistujille ja huoltajille sähköpostia 24.4.2020

Otavan leiri-ilmoittautuminen käynnistyy uudelleen 1.12.2020. Leirille jo ilmoittautuneiden ei tarvitse tässä vaiheessa tehdä mitään. Ilmoittautumisen vahvistamisesta tai perumisesta tulee tietoa hyvissä ajoin ennen uuden ilmoittautumisen alkamista. Ilmoittautumisen voi tällöin perua maksutta. Leiri tullaan järjestämään mahdollisuuksien mukaan täysin vuoden 2020 suunnitelmien mukaisesti, samalla ohjelmalla ja suurimmaksi osaksi samojen tekijöiden voimin.

www.piirileiriotava.fi   Otava Facebookissa   

Image Otava2020 KiPa Info 1

Image Otava2020 Ilmoittautumisohje 1

 

Yhteistyössä

 

Lounais-Suomen Partiopiiri

Suomen Partiolaiset

Lounais-Suomen Partiopiiri Suomen Partiolaiset ​


 

 
Parkanon kaupunki Parkanon seurakunta

Parkanon kaupunki

 
Parkanon seurakunta

 
Oma Säästöpankki Parkanon Säästöpankkisäätiö

Oma Säästöpankki Oyj
Parkanon Säästöpankkisäätiö

 

 


Sivua viimeksi muutettu Maanantaina 14. Syyskuuta, 2020 15:39:46 EEST