KiPan Itsenäisyyspäivään liittyvät jutut alkoivat jo edellisenä iltana 5.12., jolloin pidimme lipunkantoharjoitukset Kirkossa ja Keskustan koululla sekä kolehdinkeräysharjoituksen Kirkossa. 

 

Kipinäpartion mahtavan kokoinen joukko, n 30 partiolaista, kokoontui Itsenäisyyspäivän aamuna puoli kymmenen maissa Kololle valmistautumaan Itsenäisyyspäivän kirkkoon. Kirkkoon osallistuminen oli tarkoitettu kaikille partiolaisille sudenpennuista aikuisiin. Kaikkien saavuttua ja valmistauduttua Kololla kirkkoa varten, joukko marssi Kololta kulkueena suoraan kirkon etupenkkeihin, jotka oli meille "huivitettu" eli varattu. Saimme juuri ja juuri mahdutettua itsemme kolmeen penkkiriviin. 

 

 

Kirkossa oli KiPan tehtävinä lipunkanto kirkonmenojen aluksi ja päätteeksi sekä kolehdinkeräys.

Kirkon jälkeen siirryimme Keskustan koululle Kaupungin juhlaa varten, jossa oli vielä viimeiset harjoitukset lipunkantoon liittyen ja sitten päästiin kahville, jota perinteisesti oli kakun kera tarjolla ruokalassa. Varttia yli puolen päivän kajahti selostajalta ohjeet juhlayleisölle ja hetken päästä liput menivät juhlallisesti ja jämäkästi juhlasaliin. Juhlan aloitti Lippulaulu, jota liput kunnioittivat. Laulun jälkeen liput asetettiin telineisiin ja lippuvartiot olivat vapaita tehtävästä. Juhlan ohjelma eteni tänä vuonna joutuisasti ja kahden maissa olikin jo aika päättää juhlaa ja suorittaa lippumenot sen merkiksi. Juhlan päätti Maamme-laulu, jota liput kunnioittivat ja sen jälkeen voitiin liput tuoda pois juhlasalista. Tämän jälkeen voitiin lähteä koteihin Itsenäisyyspäivän viettoon.

 

Kiitokset kaikille lipunkantajille, airueille, kolehdinkerääjille ja tietysti muulle joukolle hyvästä osallistumisesta ja tekemisestä!